Helena Engström

Skinnhantverkare

Om mig

Skinn är mitt material och det hantverk jag lärt av min far, tapetserarmästare Gösta Engström. Även min mor, Ulla Engström, har varit en viktig läromästare och inspiratör för mig med sin kunskap om material, tillskärning och sömnad. Genom mitt andra yrke som husdjursagronom har jag god kännedom om hela kedjan från gräs till ull och skinn. Jag månar om att använda skinn från svenska djur (mest kor och får) vilket även gynnar vårt landskap där de gjort nytta som betesdjur. Jag kan garva hudar men använder främst skinn och läder från svenska garverier för att få jämn kvalitet. Skinn har olika karaktär och det är en del i utformningen att utnyttja dessa egenskaper, för både hållbarhet och utseende.

Jag har en egen ateljé i Rö, Roslagen och driver en tapetserarverkstad på Kungsholmen i Stockholm där vi både renoverar möbler och tillverkar inredningsdetaljer på beställning.

Jag är stolt att kunna föra hantverk och kvalitetstänkande vidare. Det ska helst vara naturmaterial av hög kvalitet och med hantverkets fulla precision blir resultatet något du ska kunna njuta av resten av livet. Skinnet blir bara vackrare med åren.

Kontakt

Helena Engström
Ösby Hage, Rö
0705943931
http://www.helenaengstrom.se
.